Græsplæner

Græsplæner

Sået græsplæne efter 5 uger.

Sået græsplæne efter 5 uger.

Fjeldsted Anlægsgartner udfører arbejde med både store og små græsplæner.
Vi etablerer græsplæner ved at forarbejde jorden godt og derefter tilså med græsfrø af høj kvalitet, eller udlægge rullegræs.

Vi lægger vægt på at kunden er velinformeret om græsplænens pasning og pleje, så der opnåes den bedst mulige græsplæne.

 

Rullegræs

Græsplæne lagt ud med rullegræs dag 1.

Græsplæne lagt ud med rullegræs dag 1.

Vi etablerer græsplæner ved hjælp af udlægning af rullegræs, så græsplænen kan bruges næsten med det samme. Ved udlægning af rullegræs er det særdeles vigtigt at græsset vandes dagligt i de første 14 dag efter udlægning for at rodnettet kan etablere sig. Gerne længere hvis det er i en tørkeperiode. Hvis en græsplæne med rullegræs vedligeholdes optimalt i de første 3 uger skulle den være så etableret i rodnettet at den kan fungere til almen brug. En ef de store fordele med rullegræs – udover at man har en græsplæne med det samme – er også at den fra dag et er tæt og fri for ukrudt.

 

Såning af græs

Ved såning af græs er det ligeledes vigtigt med regelmæssig vanding for at få det bedste resultat. Vi bruger udelukkende græsfrø af bedste kvalitet som giver en smuk, tæt og grøn græsplæne. Der vil ved såning af græs altid forekomme sorter af ukrudt som ikke kommer fra græsfrø-blandingen. De kan ikke undgåes fordi de kommer fra den eksisterende jord, men de fleste sorter vil forsvinde ved regelmæssig klipning.

 

Vedligeholdelse af græsplæner

Græsplæner skal vedligeholdes jævnligt med gødning for at opretholde et flot og grøn udseende. Derudover er det vigtigt at klippe græsset regelmæssigt. For at nedbringe mængden af mos i græsplænen anbefaler vi at anvende kalk i haven. Dette skal gives i foråret. Er der meget ukrudt i græsplænen anbefaler vi at dette skal hives op eller sprøjtes væk regelmæssigt.

Fjeldsted Anlægsgartner har et godt samarbejde med en af Danmarks største leverandører af kvalitetsfrø indenfor græs og græsfrø.

 

Planter

Plantekasser integreret i terrassen.

Græsplæne med plantekasser integreret i terrassen.

Skal du have plantet hæk eller lavet nye bede er Fjeldsted Anlægsgartner klar til at udføre disse opgaver med stor omhu, og giver professionel vejledning i pasning af disse efterfølgende.

I forbindelse med alt plantearbejde er det vigtigt med et godt og velbearbejdet muldjord. Det er endvidere nødvendigt at tage højde for vejret for at have de optimale vækstbetingelser for planterne. Endvidere skal plantevalget vælges ud fra sol/skyggeforholdene og er det surbundsplanter skal muldjorden også være det! Alt dette har vi stor erfaring i, og finder det bedste tidspunkt for såvel bearbejdning af jorden, samt plantearbejdet.

Fjeldsted Anlægsgartner har et godt samarbejde med flere store danske planteskoler, så udvalget er stort og der leveres altid planter af en rigtig god kvalitet.

Se mere i vores galleri.