Mos i græsplænen!

Har du mos i græsplænen er her nogle gode råd til hvordan du bekæmper det!

Vertikalskærer til mosbekæmpelse

Græsplæne

Græsplæne

Har du meget mos i græsplænen er det en god idé først at vertikalskære plænen. Det fjerner mosset og rusker op i græssets rødder for at skabe gode vækstbetingelser for et nyt rodnet i græsplænen og giver plads til nye skud. En vertikalskærer kan lejes i de fleste byggemarkeder og er nem at betjene.

Har du ikke noget imod lidt fysisk arbejde, kan mosset også fjernes med en ganske almindelig jernrive.

Det er bedst at fjerne mos i græsplænen i foråret hvor mosset er løst og forholdsvis nem at fjerne.

Det er vigtigt ikke at bekæmpe mos i tørkeperioder, da det belaster græsset for meget og har en negativ effekt, da græsset skal have vand for at kunne etablere et godt og robust rodnet. Det bedste tidspunkt for bekæmpelse af mos i græsplænen er derfor om foråret inden der kommer for meget gang i græsset.

De bare pletter der evt. kommer efter fjernelse af mos kan eftersåes med græsfrø, men er det blot små pletter vil det øvrige rodnet brede sig og i løbet af kort tid. Selvfølgelig med de forbehold at der er gode vækstbetingelser, nemlig vand og varme.

Mangel på kalk i græsplænen?

Det kan skyldes mangel på kalk at der er meget mos i græsplænen. Det afhænger af jordbundens surhed- den skal have en pH-værdi mellem 6 og 7. Så det vil være en god idé at tage en jordbundsprøve for at få svar på om det er det der er årsagen. Man kan købe egnede testsæt på nettet, i byggemarkeder og på planteskoler til billige penge.

Hvis du bare går ud og spreder kalk i græsplænen, og kalkmangel ikke er den egentlige årsag til mos, overkalker du græsset som derved for ringere vækstbetingelser. Mos er ligeglad med jordbundens surhed, men det er græs ikke.

Forebyggelse af mos i græsplænen

For at give mosset dårlige vækstvilkår kan det anbefales at vente med at klippe græsset første gang til det er blevet langt og fået rigtig fat.

At prikke græsplænen med en greb giver græsrødderne luft og giver bedre vækstvilkår til græsset.

Mos trives bedst i skygge så en idé kunne også være at beskære eller fælde de mest skyggende buske og træer.

Er du i tvivl, er du altid velkommen til at kontakte Fjeldsted Anlægsgartner.

Vi udfører alt inden for haveanlæg og belægning.