Nedgravning af trampolin

IMG_1213

Trampolin i haven

Sommervejr er for mange lig med trampolin vejr! Og der er rigtig mange trampoliner ude i de danske haver.

Trampolin i haven

Pynter de?!? Det er der mange delte meninger om!

Men det kan der laves om på!

Der er mange måder at nedgrave en trampolin på, og gøre den til en mere integreret del af haven, så den pynter mere end den skæmmer.

Nedgravning af trampolin til næsten haveniveau

Den ene måde er at grave et dybt hul og sætte trampolinen ned i, så den næsten flugter med haveniveau. Dette kan dog have de ulemper at der i regnfulde perioder kan komme til at stå en del vand i hullet. Og siderne kan risikere at skride. Desuden er det heller ikke nemt at komme ned i hullet efterfølgende hvis man skulle være så uheldig at tabe sin mobiltelefon eller andet derned.

Ved en nedgravning af trampolin er det vigtigt at pointere at en trampolin aldrig må graves helt ned i niveau med haven. Der skal minimum være en afstand på 20 cm så luften under den kan cirkulere. Er dette ikke tilfældet dannes der et undertryk under trampolinen og meget af affjedringen i trampolinen forsvinder.

Placering af trampolin med kantsten

IMG_1214

Trampolin med kantsten

Fjeldsted Anlægsgartner i Århus har stor erfaring i nedgravning af trampoliner. Og den foretrukne løsning er som billedet her viser, en mindre udgravning af området og sætning af kantsten i en “kantet cirkel” og fylde op med granitskærver. Under granitskærverne er udlagt en fiberdug for at begrænse væksten af ukrudt.

Beplantning under trampolin

Det er også muligt at lave en beplantning med skyggetålende bunddække i stedet for granitskærverne. Disse kan dog have lidt svært ved at etablere sig da regnvandsmængden kan være meget svingende.

Bålplads

Hører man til den gruppe som fjerner trampolinen om vinteren er der en mulighed for at lave en bålplads eller lignende (hvis løsningen med granitskærverne er valgt), hvor man kan varme sig og lave snobrød i flyverdragter! Så er der også anledning til at komme i haven om vinteren.